Broj imena

Broj imena se dobija sabiranjem slova imena i prezimena neke osobe tako da se umesto
svakog slova upiše redni broj tog slova u abecedili azbuci zavisno od pisma kojim osoba piše.Sabiranjem svih tih brojeva na kraju dobijate zbir koji svodite na jednocifreni broj isto kao kod sudbinskog broja ….vidi ovde.

Neki numerolozi kažu da treba uzeti u obzir i nadimak ako je veoma dominantan u nekoj srdini (na poslu npr.)

Dakle možemo nezavisno izračunati broj imena,broj prezimena,broj popularnog imena-nadimka.numerologija imena

Uticaj ovih brojeva se vidi u tri vrste različitih okolnosti.Uticaj broja imena je najveći u krugovima gde se ime najviše upotrebljava.Uticaj broja prezimena je najveći u krugovima gde se čovek oslovljava prezimenom.

A uticaj potpunog broja imena (koji se dobija sabiranjem brojeva imena i prezimena zajedno) je najveći kod dokumenata u banci i sl.

Broj imena ima veliki uticaj na lični život,pomalo utiče na duh a na sudbinu tj. sudbinski broj nema nimalo uticaja.

Ovaj broj ima značajnu ulogu u društvenom i bračnom životu,posebno za žene koje najčešće menjaju svoje devojačko prezime i uzimaju muževljevo.Ova promena prezimena dovodi do povećanja sklada u porodici i poželjna je.Ali iako će oba bračna partnera imati isti broj prezimena puni broj imena (ime i prezime) ovom promenom može biti poremećen kod partnera koji menja prezime do te mere da ovi brojevi postaju neprijateljski.

Sklad izmedju broja imena i duhovnog broja važan je preduslov za društvene veze i prijateljstva sa uticajnim ljudima.

Broj imena čini obrazac vibracija sa kojim se osoba poistovećuje za ceo život.

Prvo slovo nečijeg imena ima veći uticaj od ostalih možete izračunati i broj ovog slova sabiranjem tako da se svede na jednocifreni broj a onda pogledati osobine kao i za pn broj imena u meniju iznad pod broj imena.