Broj imena 6

6 kao broj imena
Kao broj imena 6 je najpogodniji za pesnike, umetnike, muzičate i plesače. U sebi sadrži prijateljsku notu koja šestice čini lako prihvatIjivim i popularnim. Ovaj broj imena je dobar i za ljude koje interesuju okultne discipline; oni mogu da steknu čarobne moći.Šestica imena čini ljude društvenim, susretljivim, ljubaznim, simpatičnim, gostoljubivim, dobrotvorima, osećajnim i nestabilnim. Čini ih društvenim i ljubiteljima ispraznih brbljanja. Jako ih privlači unutrašnja i spoljašnja lepota, kako kod ljudi tako i u prirodi.

Razdoblja slabosti
April, oktobar i novembar su razdoblja slabosti za šestice. Uz to, oni imaju zdravstvenih problema uvek kada je Venera retrogradna, primaju loše vesti i mogu da prolaze duševne teškoće i nailaze na prepreke u svom poslu. Može im nedostajati hrabrosti, inspiracije, postojanosti i smirenosti. Postaju ponosni, nepristojni, tvrdoglavi, svadljivi, ljubomorni i neodlučni. Gube razum i svakom veruju: kad ih prevare postaju osećajno uznemireni.

Razdoblja snage
Razdoblja snage i pogodnosti za šestice traju od 20. aprila do 18. maja i od 21. septembra do 19. oktobra. U to vreme treba da započnu nove poslove, sklapaju nove ugovore, traže nove kuće (ako je to potrebno) i završavaju nedovršene poslove. Razdoblja između 20. aprila i 30. aprila i između 1. i 19. oktobra su posebno povoljna; ova razdoblja treba da koriste za preduzimanje koraka koji će im pomoći u budućim poslovima.

Dobri datumi
Za šestice su 6, 15. i 24. dan svakog meseca pogodni datumi, a dobri su i 3, 9, 12, 18, 21, 27. i 30.

Dobri dani
Sreda i petak su dobri dani za šestice. Ako se poklope sa pomenutim datumima postaju još korisniji.

Preporučljive boje
Bela boja je najbolja za šestice, jer je to boja njihove vladajuće planete, Venere. I svetloplava, ružičasta i žuta su dobre za njih. Žuta je povezana s Jupiterom, a kako je Venera uzlazna u Ribama – znaku kojim vlada Jupiter – žuta boja ističe dobre osobine šestica i ozaruje ih. Žene šestice bi trebalo da nose mnogo ružičastog. U posebnim prilikama žena šestica treba da nosi belu haljinu da bi postigla uspeh.

Prijatelji
Šestice su u skladu s jedinicama, trojkama, devetkama i drugim šesticama; mogu dobro da se slažu s dvojkama, peticama i sedmicama. Četvorke i osmice nisu u skladu s njima. Jedinice i trojke su im idealni prijatelji.

Dobre godine u životu
Godine 6, 14, 23, 32, 41, 50, 59, 68, 77. i 86. su najbolje godina njihovog života; uz to su vrlo povoljne i godine čiji zbroj cifara daje 1, 10, 19, 28, 37, 46, 55, 64, 73, 82,i 91.