Numerologija imena broja 1

Jedinica imena može biti korisna. Ljude s ovim brojem imena dugo se pamte. Jedinica ne može da donese veliki uspeh ako je samo broj imena, ali će potpomognuta jedinicom kao sudbinskim brojem doneti velike koristi – popularnost, saradnju, slavu i pažnju.
1 će kao broj imena olakšati napredak na svim područjima; vrlo je korisna za pisce, pesnike, glumce i vodje. Broj imena deluje i posle smrti. On je delotvoran i koristan samo na društvenom polju.

SKLAD UNUTRAŠNJEG I SPOLJNEG SVETA

Sklad se postiže radom s tokom energije koji je već dostupan, što se vidi iz opisa koji slede. Podaci u nastavku važe za ljude čijije duhovni broj 1.

Razdoblja slabosti

Razdoblja slabosti za jedinice odgovaraju vremenu kad je Sunce slabo, u novembru,decembru i januaru. Za to vreme oni mogu izgubiti interesovanje za svoj posao, osetiti zdravstvene poteškoće, patiti od stresa i napetosti. Mogu da ih zadese finansijski gubici, okupiraju nepotrebne brige, mogu da ih okrive zbog grešaka i mogu da izadju na zao glas. Ne bi trebalo da prave nove planove, započinju nove poslove, niti da se upuštaju u neke nove pustolovine; investicije u ovom razdoblju neće se isplatiti. Jedinice u toku tih meseci treba da se klone preteravanja u seksualnim odnosima.

Razdoblja snage

Razdoblja snage za jedinice traju od 21. marta do 28. aprila, i od 10. juna do 20. avgusta. Ova razdoblja su najpovoljnija za stvaranje novih planova, ulaganja, nova očekivanja, nove ugovore i započinjanje novog posla.
Dobri datumi Za jedinice su 1, 4, 10, 13, 19, 28. i 31. dan u mesecu, a 1. 19. i 28. izrazito dobri; svi poslovi koji su počeli na te dane biće uspešno okončani.
Ovi datumi mogu da budu prekretnice u životu jedinica i posebno su srećni ako su unutar jednog od njihovih razdoblja snage.

Dobri dani

Nedelja i ponedeljak su dobri dani. Biće još korisniji ako je u nedelju ili ponedeljak datum 19. ili 28. bez obzira na mesec.

Preporučljive boje

Narandžasta, žuta, zlatnožuta, bakarna i zlatna najbolje im odgovaraju. Treba da se okruže ovim bojama u prostorima gde žive i rade, da budu prisutne na stvarima poput zavesa, jastuka, čaršava, stolnjaka i prekrivača. Maramica bilo koje od ovih boja pomoći će u satima stresa i u razdobljima slabosti. Dobra energija im dolazi već od samog posmatranja navedenih boja.

Zdravlje i bolesti

Iako su sve jedinice snažne građe, uvek imaju tegoba s krvotokom i u starosti pate od visokog pritiska. Česti su i problcmi s očima. Nakon 56. često se dešava da moraju u bolnicu, ali će se brzo oporaviti i još dugo živeti. Savetuje im se da jedu hranu koja čisti krv i da izbegavaju naporne poslove nakon 50. godine. Telo treba da masiraju susamovim ili bademovim uljem što poboljšava cirkulaciju. Pomagace im se sve vežbe koje podstiču cirkulaciju. Ne bi smeli da uzimaju hranu koja izaziva kiselinu.Njihovom naravi dominira žuč i treba da održavaju baznu krvnu hemiju. Tegobe kod žuči izazivaju bes, srdžba, strah, fizićki napor, loše varenje, ali i uzimanje ljutih, oštrih, kiselih, slanih i gorkih stvari. Izlaganje suncu i vrućini takodje smeta žuči. Ona je prirodno osetljivija leti i u jesen, i to u podne i u ponoć. Treba da izbegavaju masnu hranu, ribu, meso, vino, jbgurt i mileram; isto tako ne bi smeli da jedu u kasne noćne sate.

Prijatelji

Ljudi dultovnog broja 1, rodeni 1, 10, 19. ili 28. u bilo kojem mesecu, dobri su prijatelji jedan drugom i sa ljudima čiji je sudbinski broj 1. Jedinice rođene izmedu 10. juna i 20. avgusta postaju posebno dobri prijatelji.

Dobre godine u životu

Godine 1, 10, 19, 28, 37, 46, 55, 64, 73, 82. i 91. su dobre godine.

Duhovni broj 1
Sudbinski broj 1
1 u ljubavnim vezama sa drugim brojevima
Sunce vladar broja 1