Numerologija imena broja 1

Pozitivne osobine broja 1

Osobe koje imaju broj imena 1 su inicijatori akcije, pionirskog su duha, imaju inventivne ideje, odlične liderske sposobnosti, nezavisni su, okrenuti ka postignućima, jaki individualisti, odlični šefovi, jake su volje i veoma odlučnii hrabri.

Negativne osobine broja 1

Previše su samopouzdani i agresivni, dominantni, impulsivni, egoistični, hvalisavi i tvrdoglavi.

Ipak numerologija smatra da jedinica imena može biti korisna. Ljude s ovim brojem imena dugo se pamte. Jedinica ne može da donese veliki uspeh ako je samo broj imena, ali će potpomognuta jedinicom kao sudbinskim brojem doneti velike koristi – popularnost, saradnju, slavu i pažnju.

1 će kao broj imena olakšati napredak na svim područjima; vrlo je korisna za pisce, pesnike, glumce i vodje. Broj imena deluje i posle smrti. On je delotvoran i koristan samo na društvenom polju.

SKLAD UNUTRAŠNJEG I SPOLJNEG SVETA

Sklad se postiže radom s tokom energije koji je već dostupan, što se vidi iz opisa koji slede. Podaci u nastavku važe za ljude čijije duhovni broj 1.

numerologija broj 1

Razdoblja slabosti

Razdoblja slabosti za jedinice odgovaraju vremenu kad je Sunce slabo, u novembru,decembru i januaru. Za to vreme oni mogu izgubiti interesovanje za svoj posao, osetiti zdravstvene poteškoće, patiti od stresa i napetosti.

Mogu da ih zadese finansijski gubici, okupiraju nepotrebne brige, mogu da ih okrive zbog grešaka i mogu da izadju na zao glas. Ne bi trebalo da prave nove planove, započinju nove poslove, niti da se upuštaju u neke nove pustolovine; investicije u ovom razdoblju neće se isplatiti.

Broj 1 u toku tih meseci treba da se kloni preteravanja u seksualnim odnosima.

Razdoblja snage

Razdoblja snage za jedinice traju od 21. marta do 28. aprila, i od 10. juna do 20. avgusta. Ova razdoblja su najpovoljnija za stvaranje novih planova, ulaganja, nova očekivanja, nove ugovore i započinjanje novog posla.

Dobri datumi Za jedinice su 1, 4, 10, 13, 19, 28. i 31. dan u mesecu, a 1. 19. i 28. izrazito dobri; svi poslovi koji su počeli na te dane biće uspešno okončani.

Ovi datumi mogu da budu prekretnice u životu jedinica i posebno su srećni ako su unutar jednog od njihovih razdoblja snage.

Dobri dani

Nedelja i ponedeljak su dobri dani. Biće još korisniji ako je u nedelju ili ponedeljak datum 19. ili 28. bez obzira na mesec.

Preporučljive boje

Narandžasta, žuta, zlatnožuta, bakarna i zlatna najbolje im odgovaraju. Treba da se okruže ovim bojama u prostorima gde žive i rade, da budu prisutne na stvarima poput zavesa, jastuka, čaršava, stolnjaka i prekrivača. Maramica bilo koje od ovih boja pomoći će u satima stresa i u razdobljima slabosti. Dobra energija im dolazi već od samog posmatranja navedenih boja.

Zdravlje i bolesti

Iako su sve jedinice snažne građe, uvek imaju tegoba s krvotokom i u starosti pate od visokog pritiska. Česti su i problcmi s očima. Nakon 56. često se dešava da moraju u bolnicu, ali će se brzo oporaviti i još dugo živeti.

Broj 1 treba da jede hranu koja čisti krv i da izbegava naporne poslove nakon 50. godine. Telo treba da masiraju susamovim ili bademovim uljem što poboljšava cirkulaciju.

Broju 1 pomagaće se sve vežbe koje podstiču cirkulaciju. Ne bi smeli da uzimaju hranu koja izaziva kiselinu.Njihovom naravi dominira žuč i treba da održavaju baznu krvnu hemiju. Tegobe kod žuči izazivaju bes, srdžba, strah, fizićki napor, loše varenje, ali i uzimanje ljutih, oštrih, kiselih, slanih i gorkih stvari. Izlaganje suncu i vrućini takodje smeta žuči. Ona je prirodno osetljivija leti i u jesen, i to u podne i u ponoć. Treba da izbegavaju masnu hranu, ribu, meso, vino, jbgurt i mileram; isto tako ne bi smeli da jedu u kasne noćne sate.

Prijatelji

Ljudi duhovnog broja 1, rodeni 1, 10, 19. ili 28. u bilo kojem mesecu, dobri su prijatelji jedan drugom i sa ljudima čiji je sudbinski broj 1. Jedinice rođene izmedu 10. juna i 20. avgusta postaju posebno dobri prijatelji.

Dobre godine u životu

Godine 1, 10, 19, 28, 37, 46, 55, 64, 73, 82. i 91. su dobre godine.

Duhovni broj 1
Sudbinski broj 1
1 u ljubavnim vezama sa drugim brojevima
Sunce vladar broja 1